12 Şubat 2010 Cuma

kedi beslemenize karşı çıkan olursa:

… Apartmanı (veya sitesi) Yonetim Kurulu Baskanlığına,

5199 sayili Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz hayvanlari bakma ve besleme konusunda gonullere gorev vermiştir. Bu konuda yasada yer alan hukumler ekte de bilgilerinize sunulmustur.

Buna ragmen, apartman yonetim kurulunuzca, hayvanlarin beslenmesine karsi cikan ve dolayisi ile yasayi ihlal eden bir tutum soz konusudur ve yasanin geregini yapan gonulluler, bu “yasal gorevlerini” yerine getirmekten men edilmeye calisilmaktadir.

Bu baglamda, bu tavirlar devam etmesi halinde:

l. Apartman yonetim kurulunuz hakkinda, 5199 sayili yasayi ihlalden …….. Valiligine, hakkinizda idari sorusturma acilmasi ve idari para cezasi verilmesi talep edilecektir.

2. Apartman kapicisi (veya sakin veya sahis ismi) hakkinda da yine ayni sekilde 5199 sayili yasayi ihlalden, ……….. Valiligine idari sorusturma acilmasi ve idari para cezasi verilmesi icin bas vuruda bulunulacaktir.

3. Apartmaninizin, imara aykiri ic ve dis tadilatlar ve yonetimi konusunda genel olarak denetlenmesini ilgili kuruluslardan talep edilecektir.

Siddetin ilkokullara kadar indigi, sokaklarda dahi her an bir saldiriya ugrama korkusu ile dolastigimiz gunumuzde, caresiz bir hayvanin onune konan bir kap yemek ve bir kap su, bir merhamet belirtisi olarak algılanmalıdır.

Apartmaniniz ve tum apartmanlar, cok uzun olmayan bir sure once, hayvanlara dogal yasam alani olan bolgelere kurulmustur. Yasam alanlarini gasp ettigimiz, yerine beton bloklar diktigimiz, her yeri asfalt yaptigimiz bu ortamda, bu hayvanlara gidecek yer bırakmadigimiz aciktir.

Gerek insani boyutta ve gerekse yasal boyutta bu hayvanlarla birlikte yasamak zorundayiz.

Cocuklarimiza, merhamet ve gucsuze acima yardim etme duygusunu en iyi bicimde verecek olan hayvan sevgisini asilamak yerine, onlara korkmayi ve yok etmeyi ogretme kulturunun toplumu getirdigi nokta ortadadir.

Gıdalarımıza zararli katki maddeleri koyarak bizi icten ice oldurenleri, sokaklarda üc kurus icin insan bıcaklayanları, bizi korkudan serbestce yuruyemez hale getirenleri goz ardi ederek, caresiz hayvanlari dusman olarak gormek anlasilamaz bir tutumdur.

Tavuklari kuslari yok ederek kene belasi ile bas basa kalirken, kedileri yok ettigimizde apartmanlariniz en ust katlarina kadar cikan zararli haserelerle bas basa kalacagimizi, cocuklarimizin apartman bahcelerindeki haserelerle bas basa kalacagini da unutmayiniz.

Kediler isirmayan, havlamayan, insana yakin durmayan ama ekolojik dengeyi hasereleri yiyerek en iyi sekilde saglayan hayvanlardir.

Bu hayvanlari yok edecek ortamlari yaratmak, doganin dengesini bozmak demek olacaktir.

Adli ve idari bir surec baslatmamiza gerek kalmadan, siz degerli yonetim kurulu uyelerinin bu yanlistan donecegini, sakinlerinize yasa hakkinda bilgi verilecegini, hayvanlarla birlikte yasamanin kanun geregi oldugunun anlatilacagini umuyor, saygilarimizi sunuyoruz.



Isim Imza Bilgiler

Dagitim:..............

Ekler:..................

_________________________________________________

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu
Hayvanları Koruma Kanunu HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Kanun No. 5199 Kabul Tarihi : 24.6.2004

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

MADDE 4. - Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır:

a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.

b) Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.

c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.

d) Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder